WOZ-waarde

Elk jaar ontvang je als huiseigenaar van de gemeente de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ-waarde van jouw woning heeft invloed op de hoogte van de belastingen die je moet betalen. De gemeente stelt de waarde elk jaar vast op basis van taxaties van andere omliggende en vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum zijn verkocht.

Waarom is het belangrijk de WOZ-waarde te checken?

Het kan dus zijn dat je, als jouw woning te hoog ingeschat is, teveel belasting betaalt. Maar het kan ook nadelig zijn als je woning te laag is ingeschat. Bijvoorbeeld als je je huis wilt verkopen. Want hoewel de WOZ-waarde geen actuele marktwaarde is, is het voor potentiƫle kopers voor jouw woning wel een veelgebruikte bron voor het bepalen van een bod. Het verhogen van je WOZ-waarde kan daarom leiden tot een hogere verkoopprijs van jouw woning.

Check hier je WOZ-waarde

Hoe weet je nu of jouw waarde correct is? Dat check je via Eerlijke WOZ. Via onderstaande check doorloop je eenvoudig te stappen om te ontdekken of jouw waarde te hoog of juist te laat is ingeschat. Vervolgens kan je via Eerlijke WOZ bezwaar maken indien het onjuist is.